0 Kč
NÁKUPNÍ KOŠÍK
V košíku nemáte žádné produkty
Přejít do košíku

Zboží bylo přidáno do košíku

Via Delicia, Jeřabinový džem 175g

Jedlé jeřabiny dnes nejsou v kuchyni moc rozšířené, ale naše prababičky dobře věděly, jak zpracovávat toto zajímavé ovoce. Původní sladkoplodé jeřáby prý našli pasáčci v obci Ostružná v Jeseníkách. Jeřabinky, nebo také jeřábky, se používaly do marmelád, vařily se z nich šťávy. Plody jeřábu obsahují velké množství vitamínu C, kyselinu jablečnou, flavonoidy, železo, vápník a jód.

Výrobce:Bezchlebova rodinná konzervárna
Složení:dužnina z jedlých jeřabin 50%, cukr.
Země původu:Česko
Čistá váha:175 g

Pro svůj přirozený obsah pektinů již do džemu další nepřidáváme. Džem má typickou chuť jeřabin, s mírnou hořkostí, připomínající pomerančovou kůru. Plody jsou před vařením pasírovány, takže marmeláda je bez slupiček a zrníček.


Jaký je rozdíl mezi marmeládou a džemem?
Ačkoli by se mohlo zdát, že mezi marmeládou a džemem není žádný rozdíl, opak je pravdou. Nepravdivá jsou ovšem tvrzení, která říkají, že se liší podle obsahu ovocné složky. Pravdu musíme hledat jinde.
Džem je směs ovocné dřeně jednoho nebo více druhů ovoce a cukru svařená do vhodné rosolovité konzistence. Pojem marmeláda může být použit jedině tehdy, jedná-li se jedná o zavařeninu pouze z citrusových plodů.
Tyto označení upravuje od roku 2004 vyhláška Evropské unie.

NENÍ SKLADEM

89 Kč s DPH
Množství ks