0 Kč
NÁKUPNÍ KOŠÍK
V košíku nemáte žádné produkty
Přejít do košíku

Zboží bylo přidáno do košíku

Gnocchi jsou drobné knedlíčky původem z Itálie. Jejich základem bývají ricotta, mouka či brambory. Mohou mít různé tvary, o velikosti tak akorát na sousto. Ve spojení s tuňákem a rajčaty tvoří další ze skvělých a rychlých pokrmů italské kuchyně.

Na 4 porce budete potřebovat:

Postup:

  1. Pánvi si rozehřejeme olivový olej (můžete použít i ten z tuňákových konzerv).
  2. Přidáme pokrájenou šalotku a orestujeme.
  3. Dále přidejte scezeného, pokrájeného tuňáka, kapary, olivy, nasekaný česnek, nakrájená rajčata. Zalijte vínem a duste, dokud se tekutiny nezredukují na polovinu.
  4. Mezitím uvařte gnocchi dle návodu uvedeném na obalu.
  5. Uvařené gnocchi sceďte a přidejte na pánev, posypte petrželkou, dochuťte solí a promíchejte.
  6. Rozdělte na talíře a podávejte ozdobené petrželkou.

Tip

Pro snadné a rychlé loupání rajčat – rajčata nařízneme do kříže velkého asi 1 cm a spaříme je horkou vodou. Necháme asi 3 – 5 min. odstát, pak jednoduše nadzvednutou slupku pomocí kulatého nože, či jen prsty, oloupeme.