0 Kč
NÁKUPNÍ KOŠÍK
V košíku nemáte žádné produkty
Přejít do košíku

Zboží bylo přidáno do košíku

Bezmasá a vynecháte-li parmazán, tak i 100% veganská dobrota, protože naše těstoviny ze semolinové mouky jsou také bezvaječné. Italské speciality se postupně rozšířily do celého světa a v žebříčcích popularity pravidelně obsazují první místa. Ochutnejte i Vy jednu z nich, kterou Vám přinášíme až z jihu Itálie.

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 500g bezvaječných semolinových těstovin rigatoni
  • bazalkové pesto s mandlemi
  • 1 stroužek česneku
  • špetka soli
  • 100 g čerstvých bazalkových listů
  • 100 ml olivový olej
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu (vegani pochopitelně vynechají)
  • 3 - 4 lžíce citronové šťávy

Postup:

  1. Těstoviny uvařte dle návodu, uvedeném na obalu. U semolinových těstovin se nemůsíte bát, že se vám rozvaří či slepí.
  2. Mezitím rozmixujte nasucho česnek, sůl, bazalku, olej, parmazán a citrónovou šťávu.
  3. Těstoviny sceďte a smíchejte s pestem.
  4. Ihned podávejte, posypané parmazánem, lístky bazalky a lehce pokapané olejem.