0 Kč
NÁKUPNÍ KOŠÍK
V košíku nemáte žádné produkty
Přejít do košíku

Zboží bylo přidáno do košíku

Obrázek článku s receptem

Makrelové „guacamole“ – objevte úplně novou chuť

Guacamole je avokádový pokrm, který pochází již od Aztéků. Nejčastěji se používá jako pomazánka a jako přísada k dalším jídlům. Dnes je součástí mexické či americké kuchyně, ale oblíbené i v dalších zemích světa.

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 1 větší zralé avokádo (poznáme tak, že je měkké na dotek)
  • 120 g makrely v oleji
  • 1 malou červenou cibuli
  • 150 g měkkého tvarohu
  • čerstvě mletý pepř a sůl dle chuti (ovšem není nutná)
  • 1–2 lžíce citronové šťávy

Postup:

  1. Avokádo vypeckujte, vydlabejte ze slupky (je ho možné také oškrábat jako brambory) a dužinu rozmačkejte vidličkou na kaši.
  2. Přidejte makrelu, najemno nakrájenou cibuli, tvaroh a podle chuti citrónovou šťávu, sůl a špetku pepře.
  3. Vše dobře promíchejte a můžete podávat! (ideální přílohou je celozrnné pečivo)