Guacamole je avokádový pokrm, který pochází již od Aztéků. Nejčastěji se používá jako pomazánka a jako přísada k dalším jídlům. Dnes je součástí mexické či americké kuchyně, ale oblíbené i v dalších zemích světa.
Na 4 porce budete potřebovat:
1 větší zralé avokádo (poznáme tak, že je měkké na dotek)
120 g makrely v oleji
1 malou červenou cibuli
150 g měkkého tvarohu
čerstvě mletý pepř a sůl dle chuti (ovšem není nutná)
1–2 lžíce citronové šťávy
Postup:
Avokádo vypeckujte, vydlabejte ze slupky (je ho možné také oškrábat jako brambory) a dužinu rozmačkejte vidličkou na kaši.
Přidejte makrelu, najemno nakrájenou cibuli, tvaroh a podle chuti citrónovou šťávu, sůl a špetku pepře.
Vše dobře promíchejte a můžete podávat! (ideální přílohou je celozrnné pečivo)