0 Kč
NÁKUPNÍ KOŠÍK
V košíku nemáte žádné produkty
Přejít do košíku

Zboží bylo přidáno do košíku

Obrázek článku {$cms->meta_title}

Tagliatelle al basilico s mušlemi, rajčaty a kapary

Ideální produkty pro tento recept:

Tuňákové filety

Žár horkého slunce, vlahý vánek od moře, chuť slané vody, to jsou základní znaky středomořské italské kuchyně, kde nesmí chybět olivový olej, těstoviny a víno.

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 500g Tagliatelle al basilico
  • extra panenský olivový olej
  • 4 lžičky kapary v soli
  • pár kapek citrónu
  • 800g slávek
  • 4 stroužky česneku
  • 80 ml suchého bílého vína
  • 250g cherry rajčátek
  • 2 lžíce plocholisté petržele

Postup:

  1. Kapary propláchněte a namočte do čisté vody, aby se sůl uvolnila.
  2. Slávky očistěte pod tekoucí vodou.
  3. Na pánev nalijte olej a zastudena přidejte ve slupce rozmáčknuté stroužky česneku a asi 3 min. restujte. Poté česnek vyjměte.
  4. Přidejte slávky, podlijte je vínem a dalších 5 min. je duste, aby se otevřely (ty, co zůstaly zavřené, vyhoďte).
  5. Slávky vyloupejte, několik si jich však nechte na ozdobu, maso dejte zpět do pánve a přidejte pár kapek citrónu.
  6. Přimíchejte okapané kapary.
  7. V osolené vodě uvařte těstoviny. Asi 2 min. před dovařením je sceďte a dejte do pánve.
  8. Vmíchejte pokrájená rajčata, petržel a přilijte trochu oleje. Omáčka tak zkrémovatí.