0 Kč
NÁKUPNÍ KOŠÍK
V košíku nemáte žádné produkty
Přejít do košíku

Zboží bylo přidáno do košíku

Obrázek článku s receptem

Tagliatelle al nero di seppia se sušenými rajčaty, lilkem a olivami

Sépiové těstoviny jsou především na první dojem velmi působivé. Vedle klasických vypadají mimořádně. Chutí se od klasických těstovin příliš neliší, snad jen nenápadně připomínají rybu.

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 500g Tagliatelle al nero di seppia
  • 75 ml extra panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • špetku sušeného chilli
  • 100g nasekaných sušených rajčat
  • 1 ks lilku
  • 120 g černých oliv (bez pecek)
  • šťávu z ½ citrónu
  • mořskou sůl a čerstvě namletý barevný pepř dle chuti
  • hrst plocholisté petržele na ozdobu

Postup:

  1. Špagety uvařte v osolené vodě al dente. Slijte je a nechte si stranou asi 100 ml vody, ve které se vařily
  2. Lilek opláchneme, nakrájíme na kostičky a po částech je opečeme na rozehřátém olivovém oleji dozlatova.
  3. Přidejte česnek, chilli, sušená rajčata, olivy a opékejte asi 2 – 3 min. dokud česnek nezměkne.
  4. Odstavte z plotny, přidejte citrónovou šťávu. Poté do pánve přisypte špagety a všechno dobře promíchejte (Pokud se Vám těstoviny zdají příliš suché, přidejte trochu vody, kterou jste si nechali stranou).
  5. Osolte a opepřete dle chuti.
  6. Podávejte ozdobené petrželkou.

TIP

Pro ještě lepší chuť můžete přidat ještě 100g sýru Feta!