0 Kč
NÁKUPNÍ KOŠÍK
V košíku nemáte žádné produkty
Přejít do košíku

Zboží bylo přidáno do košíku


Obrázek článku {$cms->meta_title}

Kuskus s makrelou a rajčaty

Kuskus je jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně. Jedná se o spařenou a do kuliček tvarovanou krupici z pšenice, ječmene či prosa. V kombinaci s makrelou a rajčaty tvoří rychlý a velice zdraví pokrm.

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 500 g kuskusu
  • 500 ml vývaru
  • 4 zralá rajčata
  • šťáva z půlky citrónu
  • hrst lístků bazalky
  • 2 konzervy filet z makrely v tomatě
  • 1 balení kukuřice
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Vývar nebo osolenou vodu přiveďte k varu.
  2. Kuskus vsypte do mísy, zalijte jej vroucím vývarem, promíchejte vidličkou a přiklopte pokličkou. Nechte 5 minut odstát a poté znovu promíchejte.
  3. Rajčata nařízněte do kříže velkého asi 1 cm a spařte je horkou vodou. Nechte asi 3 – 5 min. odstát a pak jednoduše nadzvednutou slupku pomocí kulatého nože či jen prsty oloupejte.
  4. Rajčata pokrájejte na kostky a spolu s kukuřicí je vmíchejte do kuskusu a vše společně ohřejte na pánvi.
  5. Dále přidejte filety makrely, citrónovou šťávu a natrhané lístky bazalky.
  6. Dochuťte solí a pepřem.