0 Kč
NÁKUPNÍ KOŠÍK
V košíku nemáte žádné produkty
Přejít do košíku

Zboží bylo přidáno do košíku

Obrázek článku s receptem

Orechcieitte s vepřovým ragú

Ideální produkty pro tento recept

Ideální produkt k receptu

Tradiční ručně zpracovávané semolinové těstoviny z Itálie. Slovo Orecchieitte pochází z italských orecchio (ucho) + etto (malý) a znamená tedy "ouško", čemuž odpovídá i jejich tvar. Jsou typické pro oblast Apulie v jižní Itálii. Těstoviny jsou bezvaječné, nemají žádné konzervanty či jiné chemické látky. Zkuste je s vepřovým ragú!

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 2 plechovky loupaných rajčat
  • 400 g vepřového krku s kostí
  • 500 g těstovin Orechcieitte
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 1 cibule
  • 6 lžic olivového oleje
  • 150 ml suchého bílého vína
  • bazalkové lístky
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Těstoviny uvaříme dle návodu, uvedeném na obalu v osolené vodě s kapkou oleje.
  2. V hrnci rozpalte olej a ze všech stran na něm opečte maso, aby se zatáhlo a zhnědlo. Poté maso vyjměte.
  3. Na tomtéž oleji opečte cibuli dozlatova, přidejte víno a povařte, aby se odpařil alkohol.
  4. Do hrnce přidejte rajčata, vraťte zpět maso a vařte na mírném plameni 1,5 hodiny, aby maso změklo. (Je-li nutné – podlijte)
  5. Maso odtrhejte od kosti a nakrájejte ho na drobné kousky do omáčky, přidejte bazalkové lístky a vše dle chuti osolte a opepřete.
  6. Na závěr vmíchejte uvařené těstoviny do omáčky a podávejte posypané parmazánem a ozdobené lístkem bazalky.